Ckeditör sayesinde admin panellerinde kolaylıkla içerik girişi sağlanabilir ve yazı için birçok imkan sağlar.Yazılara font , boyut , şekil , açıklama , başlık gibi birçok özelliği kurulumla birlikte getirir ve bu bakımdan hemen her admin panelinde kullanılmaktadır. Bu ve bunun gibi daha birçok editör mevcuttur. Biz , Ckeditör’ü nasıl kullanacağımıza bakalım. Öncelikle CkEditör’ü indirip projemizin ana dizinine yüklememiz gerekiyor.İndirme işlemini kendi sitesi olan ckeditor.com/download adresinden yapabilirsiniz. Dahil etme işleminden sonra klasörü oluşturuyoruz ve sayfada head kodlarının arasına ;
<script type=”text/javascript” src=”ckeditor/ckeditor.js”></script>
yukarıdaki kodları ekliyoruz. Bunu formumuzda nasıl kullanacağımıza gelecek olursak , öncelikle bir textarea oluşturarak başlasak iyi olacak.
<textarea name=”deger” id=”textarea”></textarea>
Form böyleyken oldukça sade ve karşımıza normal bir textarea bileşeni gelecektir. İşte şimdi yukarıdaki kodu şöyle editleyelim.
<textarea class="ckeditor" name=”deger” id=”textarea”></textarea>
Bu şekilde bir class ataması yaparsak eğer ckeditörü kullanmaya başlayabiliriz demektir. İsterseniz klasörü açın ve tam olarak class hangi isimde atanmış bir bakın.Artık sayfanız da daha doğrusu genel kullanım yeri olan panelinizde bir ckeditör mevcut.
Ek olarak ckeditör‘ün kendi sitesi olan ckeditor.com dan ckeditor.com/download bu kısıma geçip daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Sayfanız için ufak çaplı yada büyük çaplı editörler kullanabilirsiniz. Ek olarak bu dosyaları kendi dizininize yüklemeden de kullanım imkanı sunuyor.Cdn’den kendisi çekip size kolay bir kullanım sağlıyor.Siteyi biraz incelerseniz daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
Video Paylaşımım
Ek olarak bu makalem için bir de video çekmiştim.Daha detaylı anlatımı var.Kısa tuttum ve amacım kısa yoldan kullanımı anlatmaktı. Dilerseniz buradan onu da izleyebilirsiniz.
Gerçekten çok faydalı bir bilgi olmuş ne zamandır bu konu üzerinde araştırma yapıyordum. Sayenizde bu sorunumu çözebildim çok teşekkürler.