Sayfalara Özel Seo Yapımı

Seo yapmak daha önce de belirttiğim gibi başlı başına bir sanat. Seo yapmak için birçok kriter mevcut ve bunlar yapılmadığı taktirde seo kriterlerini gerektiği gibi yapan diğer sitelerden geriye kalmak da kaçınılmaz olacak. Sitenizi ve sayfalarınızı üst sıralara çıkarmanın elbette bir yolu yok. En önemli ve etkili yolu ise backlink alımı. Backlink sayesinde backlink aldığınız site eğer gerçekten seo bakımından gelişmiş ve pagerank değeri , alexası yüksek ise size büyük bir artış sağlayacaktır. Ama elbette her zaman için backlink almak şart değil. Yani backlink almadan da içeriklerinizi , sayfanızı çıkarmak mümkün. Bu yazıda sayfalarınızı çıkarmanız için gerekli seo ayarlarından ve nasıl sayfa düzenli oluşturulması gerektiğinden bahsedelim.

1:Konu Başlığı: Siteye ekleyeceğiniz makale ve vb durumlar için mutlaka benzersiz ve konunuza uygun bir başlık giriniz. Konunuz içeriyle alakalı olması gerekiyor ve mutlaka yazım kurallarına dikkat ediniz.Abartılı bir başlık ve uzun bir başlık kullanmamaya dikkat ediniz.Kimse uzun bir yazı ile arama yapmaz.

2:Keyword (Etiket) Düzeni: Yazdığınız makaleye uygun etiket girmeye çalışın. Bana göre 3 ten fazla etiket kullanılması zararlıdır ama bazı arkadaşlarımız bunu 5 e kadar uygundur diyebiliyorlar.Eğer siteniz için çok sayıda etiket kullanırsanız arama motorları tarafından ceza almanız söz konusudur.

3:Description Kullanılması: Bana göre en önemlisi budur diye düşünüyorum. Description kullanımına arama motorları çok dikkat etmektedir. Description kullanımında mutlaka konu başlığınızı geçiriniz ve en fazla 160 harf kullanılmasına dikkat ediniz.

4:H1 Kullanımı: Konu içinde veya başlığınızda mutlaka kodlama yaparken H1 düzeninde kullanmaya dikkat ediniz. Konu başlığı veya konu içerisinde en az bir adet h1 kullanınız.

5:İçerik Optimizasyon (SEO Uyumlu Makale) Düzeni: Eğer siteleriniz için yukarı da dediğimiz gibi makale veya satış yapacağınız ürünler olacak ise mutlaka en az 120 kelimelik makaleler yazmaya dikkat ediniz ve konu başlığınızı en az bir kere makaleniz içerisinde geçiriniz.Özellikle belirtmek istediğiniz kelimeleri ise kalın altı çizili vs özellikler katınız.

6:Link Bağlantılar Düzeni: Eğer siteniz için bir makale yazıyorsunuz mutlaka makaleleri birbirlerine bağlama özelliği kurunuz. Mesela makale yazma kuralları ile ilgili bir makale yazıyorsunuz SEO uyumlu makale yazma ile ilgili bir makaleniz bulunuyorsa birbirleriyle bağlantı linki kurabilirsiniz.

7:Resim Bilgi Düzeni: Konunuz içerisinde bir resim kullanıyorsanız mutlaka bu resme ilgi bağlantı alt metin özelliği resme isim verme gibi özelliklerini kullanınız. Resmin ne olduğunu açıklayınız.Görsel SEO açısından da yararı çok fazladır.

8:Link Url Düzeni: Sitenize yazdığınız bir makale varsa örneğin konu başlığı “SEO Faydaları” olsun url yapısı mutlaka SEO url yapısına uygun olmasına dikkat ediniz. Link düzenine örnek verilecek olursa ;

https://www.harunalp.com/page=134 yerine;

https://www.harunalp.com/seo-uyumlu-makale-nasil-yazilir   şeklinde bir link yapısı daha sağlıklı olacaktır.

Bu kriterler ile sayfa için seo bakımınızı sağlıklı bir şekilde yapmış olacaksınız. Elbette sayfanızın daha çabuk çıkması için backlink alımını yine gözden geçirebilirsiniz. Sayfa açılış hızınızdan , kullanıcı için faydalı bilgi sağlamaya kadar birçok etken mevcut. Ek olarak sayfa düzeni ve kodlama büyük öneme sahip.Sayfalarınıza özel site içi arama ve navigasyon menüsünü de eksik etmeyin.

AuthorHarun ALP

Bu adam , bilgi sahibi olduğu konularda makalelerini daha bilgilendirici hale getirip görseller ile süslüyor ve seo uyumlu makaleler ortaya çıkarıyor. Güncel webmaster konularını işlemekten keyif alıyor ve genelde her makale aslında bir sorunun çözümü niteliğinde.

2 thoughts on “Sayfalara Özel Seo Yapımı

  1. konu için teşekkürler hocam bana göre burda h1 etiket kısmı çok önemli

  2. Teşekkürler faydalı bilgi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir