Seo’da Yazı – Etiket İlişkisi

Yazdığınız makaleler kadar ekleyeceğiniz etiketler de önemlidir ve doğru seçilmedir. Etiketler belirli makaleler için hem arama motorları için hem de seo için önemli bir kriter olarak belirlenmiş anahtar kelimelerdir. Bu kelimelerin yanlış seçilmesi(spam, alakasız etiketler, fazla sayıda kullanım vs.) dezavantaj yaratacağı gibi doğru seçilmesi de kullanıcı sağlayabildiği gibi seo açısından da bir artı doğuracaktır. Seo’da Yazı ve Etiket İlişkisinin Önemi oldukça büyük.

Başlık Halinde Etiket Kullanımı

  • Seçilecek etiketler özellikle yazınızda en çok geçen kelimelerden oluşmalıdır.
  • Yazıda kullanacağınız etiketler , yazının kelime uzunluğuna bağlı olarak belirlenmelidir.
  • Yazıya ait meta bilgileri ile etiketlerin doğru kullanılması sizin faydanıza olacaktır.

Etiketleri neden kullandığınız önemlidir.Sadece yazı altında link çıksın diye değil ; tam tersine , makalenizin farklı başlıklar ya da isimler ile de aratılabileceğini düşünerek eklemelisiniz. Makaleniz için her zaman bir tane başlık gelmez aklınıza. Birçok başlık dener ve en çok aranacak olanı belirlersiniz. İşte diğer alternatifleri de en anlamlı ve kısa şekilde etiket olarak belirlersiniz.

Bildiğiniz gibi makalenizi google’da çıkmasının en büyük etkeni makalede geçen ana kelimeler ve başlığınızdır. Bu sebeple en çok geçirdiğiniz kelimeleri belirleyin ,konuyla alakalı olan mantıklı bir sonuç çıkarın , analizi de yapın ve etiketlerinizi girin.

Etiket Yoğunluğu(Tag Density) Analizi

Anahtar kelime yoğunluğunuzu belirleyebileceğiniz birçok site ve araç mevcuttur.Makalenizi seo uyumlu hale getirdikten sonra analizinizi yapın ve belirleyin. Genelde seçilen kelimelerin konu ile , meta etiketleri ve başlık ile uyumlu olmasına dikkat edin.

Tag Density (Etiket Yoğunluğu) Analizi için tıklayınız!

Etiket Sayısı Nasıl Belirlenir ?

Etiket sayınız makale kelime sayınız ile orantılı olmalıdır .Yazdığınız makale kısa ise yani 150 kelimelik bir makale yazdıysanız buna 10 adet etiket girmek yanlıştır. Ancak 500 kelimelik bir makaleye de 20 adet etiket gireceğiniz anlamına gelmez bu.Orantılı olarak bir artış söz konusudur. Örnek verecek olursak 100-200 kelime arası bir makaleye 3-4 etiket kullanımı oldukça doğaldır.

Etiket-Makale ilişkisini şöyle kurabiliriz ;

  • 100 kelimelik bir makale için 3-4,
  • 200 kelimelik bir makale için 5-6,
  • 300 kelimelik bir makale için 6-7
  • gibi gibi…

Yukarıdaki gibi bir orantı ile sağlam bir etiket – makale ilişkisi kurmuş oluyoruz.

site-ici-seo

Şimdi ek bir konuya değinelim. Makaleniz için etiket seçmemeniz size eksi bir durum sağlar mı ? Bana sorarsanız sağlamaz çünkü bunu düşünecek kadar iyiyseniz sadece başlık ve backlink ile makaleleriniz üst sıralarda yer alabilir ve etiket gözetmeksizin ziyaretçi sağlarsınız. Bunun örneklerini de görebilirsiniz. Ek olarak etiket kullanmamanız gereken birçok sektör sitesi de mevcuttur.

Eğer makaleniz 300 kelime ise ve 5-6 adet anahtar kelime bulamadıysanız geriye kalanları sallamanıza gerek yok. Yine de boş bırakmak yerine mantıklı kısa kelimeler kullanın (hiç bulamıyorsanız boş bırakın.). Sonuç itibariyle etiket seçiminin ne kadar önemli olduğunu anladık.Bazı makalelerimin başlık ile değil de etiket(tag) ile indexlenmeye başlandığını gördüğüm andan beri etiketlerimi seçerken dikkat ederim. Sizde öyle yapın bence 😀

İyi çalışmalar…

AuthorHarun ALP

Bu adam , bilgi sahibi olduğu konularda makalelerini daha bilgilendirici hale getirip görseller ile süslüyor ve seo uyumlu makaleler ortaya çıkarıyor. Güncel webmaster konularını işlemekten keyif alıyor ve genelde her makale aslında bir sorunun çözümü niteliğinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir