Evet , woocommerce son zamanlarda kendini büyük ölçüde öne çıkarmış bir wordpress eklentisidir. Şimdiye kadar birçok wordpress kullanıcısı veya yazılımcı adını ilke kez duyuyor olabilir. Bakalım woocommerce ile neler yapılabilir ve avantaj-dezavantajları neler.
Woocommerce Nedir ?
Sıradan yazılımlara göre oldukça faydalıdır ve ücretsiz olduğundan herkesçe kolaylıkla edinilebilir. Üzerinden kolaylıkla para kazanabileceğiniz bir e-ticaret eklentisini ücretiz edinme imkanınız varsa zaten kaçırmayın. Son zamanlarda yazılımcıların büyük çaba ve emeği ile bir nevi sektöre girmiş olan woocommerce eklentisi şuanda popülerliğini sürdürüyor.
Neden tercih ediliyor ?
Neden bu kadar öne çıktı diye soracak olursanız birinci neden ücretsiz olmasıdır. Tabi kullanım kolaylığı ve türkçe olması da büyük rol oynamaktadır. Birçok yazılımcı veya web tasarımcı bu eklenti sayesinde aldığı işleri güvenli ve temiz bir şekilde teslim edebiliyor. WordPress zaten şahane tema ve eklentisiyle bizleri memnun bırakmıştı , bir de bu e-ticaret yazılımı olaya dahil olunca tabiri caizse kaymak gibi oldu.
Woocommerce ile yapılabilecekler
- Yalnızca eklentiyi kurarak tertemiz bir e-ticaret yazılımına sahip olabilirsiniz.
- Admin paneli kullanımı oldukça kolaydır ve kullanım kolaylığı sağlar.
- Woocommerce için internette yer alan ücretli/ücretsiz bir sürü temayı indirip güzel bir şekilde sitenize entegre edebilirsiniz.
- Sitenizde her türlü satışı yapabilirsiniz. Bu bir nakliyatta olabilir, bir giyim mağazası. Kısacası size para kazandıracak her şeyi.
Olumsuz yönleri neler ?
- Açık kaynak kodlu her yazılım gibi woocommerce ‘nin de zaafları vardır elbette. Kaynak kodları herkesçe görülebildiği için bazı niyetini kötüye kullanmak isteyen insanlar için bir açık bırakıyor diyebiliriz.
- Şunu kesinlikle söyleyebiliriz ki özel bir geliştirme yapacaksanız yazılım bilginizin olması gerekiyor. Oldukça profesyonel bir yazılımı editlemek veya geliştirmek için profesyonel yardım şart.
- Çoğu yazılım gibi woocommerce’nin de türkçe kaynağı oldukça az. Tavsiye edildiği gibi türkçe kaynak yerine ingilizce kaynak tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.
- Sağlam bir entegrasyon için yazılım bilginiz yine şart. Eğer ücretsiz ya da cüzi miktarlara alabileceğiniz entegrasyonlar varsa bunlar işinizi çok görmeyebilir. Bu anlamda biraz elinizin bol olması gerekebilir.