WordPress Limit Aşma Hatası – Upload_max_filesize

WordPress alt yapısına sahip bir sitenize modül ,eklenti ya da tema kuracağınız zaman alacağımız bir hatadır. Yüklenen Dosya php.ini Dosyasındaki upload_max_filesize Directive İle Belirtilen Limiti Aşıyor hatasının sebebi tahmin edebileceğiniz üzere wordpress’in size müsaade ettiği limiti aşıyor olmanızdır. Yapılacak tek şey .htaccess dosyamızdaki maksimum dosya boyutunu arttırmaktır.

Güncelleme : Toplamda 3 adet yöntemimiz mevcut. Bazı sorunlar yaşanabileceğinden dolayı yazının en altına ekleyeceğim iki yönteme de bakmanızı tavsiye ederim. Sorunu çözmeden sayfadan ayrılmanızı istemem 😀 Ek olarak .htaccess dosyanızı bulamıyorsanız public html açarken gizli dosyaları göster seçeneğini aktif etmeyi unutmayın!

WordPress sitenizde İçe Aktarmada Dosya Boyutunu Arttırma sorunu yaşarsanız şu adresteki yazımı okumanızı tavsiye ederim zira burada cevabı var. Ancak yukarıdaki gibi bir hata alıyorsanız onu da şu şekilde çözelim.

Htaccess Dosyanız Yoksa

.htaccess dosyanız yoksa bunu ana dizine oluşturup birazdan vereceğim kodları yazabilirsiniz. Yada panelinizde Ayarlar-> Kalıcı bağlantılar bölümünden varsayılan bağlantı türünü bir başkası ile değiştirirseniz otomatik olarak ana dizinde bir .htaccess dosyası oluşacaktır. Ek bilgi olarak dursun burda 🙂 Şimdi .htaccess dosyamızda olduğuna göre artık gerekli kodları içerisine ekleyebiliriz sanırım.

php_value upload_max_filesize 120M
php_value post_max_size 120M
php_value max_execution_time 400
php_value max_input_time 400

Yukarıdaki komutların anlamını yukarıda linkini verdiğim yazımda bulabilirsiniz ancak ben yine de anlatayım. 120MB limitinde bir dosya alanı tanımladık ve 400 saniye de veritabanı yükleme zamanı tanımladık.


2. Yöntem – Php.ini dosyasını düzenlemek

WordPress ve hosting yönetim panelinize ulaşabiliyorsanız sabredin birazdan bu sorunu çözeceksiniz. Php.ini dosyanıza cpanel ya da bir ftp istemcisi ile ulaşın. İçini açıp ;

upload_max_filesize = 128M
post_max_size = 128M
max_execution_time = 300

kodlarını yerleştirin.

Dikkat : Bu yöntem, WordPress’i VPS’de barındırıyorsanız en uygun yöntemdir. Birçok paylaşılan hosting sağlayıcıları php.ini dosyasının düzenlenmesine izin vermez. Paylaşılan hosting kullanıyorsanız, php.ini dosyasında değişiklikler yapabildiğinizden emin olmak için hosting destek ekibinizle iletişime geçmeniz önerilir.


3.Yöntem – wp-config dosyanızı düzenlemek

Wp-config dosyası bildiğiniz gibi wordpress dosyalarınızın içerisinde ilk ana dizinde bulunur. Aslında en sağlıklı yöntemin de bu olduğunu söylemekte fayda var. Bu dosyanın içini açıp ( sabit tanımlamalı ve ) aşağıdaki gibi ekleme yapmanız gerekir.

define('WP_MEMORY_LIMIT', '128M');

500 Hatası Alırsanız

500 Hatasını ancak ilk yöntemi denerseniz alırsınız. Bir gariplik var , izin verilmiyor ya da en sağlıksız yöntem diyebilirim. İkinci yöntem belirttiğim gibi VSP’de barındırıyorsanız hostunuzu o zaman kullanabiliyorsunuz. Hosting firması ile iletişim gerektiriyor.Ancak son yöntem en sağlıklısı diyebiliriz.

Böylece lanet “Yüklenen Dosya php.ini Dosyasındaki upload_max_filesize Directive İle Belirtilen Limiti Aşıyor” hatasından kurtulmuş bulunuyoruz.

İyi çalışmalar…

AuthorHarun ALP

Bu adam , bilgi sahibi olduğu konularda makalelerini daha bilgilendirici hale getirip görseller ile süslüyor ve seo uyumlu makaleler ortaya çıkarıyor. Güncel webmaster konularını işlemekten keyif alıyor ve genelde her makale aslında bir sorunun çözümü niteliğinde.

7 thoughts on “WordPress Limit Aşma Hatası – Upload_max_filesize

  1. Teşekkürler, bende bu sorunu çözmeye çalışıyordum ilk çözümde bitirdim işi….

  2. Yararlı Bilgi İçin Teşekkür ederim

  3. güzel yazı olmuş ellerinize sağlık.

  4. İlk yöntem işe yaradı dostum teşekkürler

  5. Bu sorunu ikinci kez yaşayan birisi olarak yine çözebildiğim için mutluyum teşekkürler faydalı makale için.

  6. Bilgisayarınızdan bir dosya seçin: (Maksimum boyut: 512 MB) diye görünüyor ama yine hata veriyor.
    Üzgünüz, bir hata oluştu.
    Yüklenen dosya php.ini içindeki upload_max_filesize yönergesini aşıyor.

  7. Yöntemler işe yaradı teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir